Status på bredbånd på Nørredamsvej

4 grundejere er vendt tilbage omkring hvad deres målte bredbåndsforbindelse er, men det er svært at danne sig et klart billede. Der er kun 3 der har tilkendegivet hvilken forbindelse de betaler for kva hvad de rent faktisk måler.

Nørredamsvej 96:

 TDC xDSL (kobber)
 48/10Mbit, der ifølge TDC er absolut max. hastighed i området

Nørredamsvej 100:

Telia
28/10Mbit

Nørredamsvej 131

TDC
 8,80/1,70Mbit

Nørredamsvej 142

Telia xDSL (kobber)
 7,5/0.8Mbit

Ifølge Telia måler de 12/1 når ALT er slukket og det er “det bedste de kan klare” som de selv siger.

NDV-netforbindelse

Om der er en sammenhæng eller ej: Jo længere ned mod den store dam, des ringere ser signalet ud til at blive. Dette indenfor 400 meter. Det kan ifølge TDC skyldes ældre kabler.

Jeg har talt med Daniel fra TDC teknisk support for få en forklaring på, hvordan det kan være at de levere en 3 x højre download hastighed og 10 x højere upload hastighed hos en kunde der bor 400 meter længere nede ad vejen?! Den flinke supportmedarbejder oplyste, at det kunne skyldes at vi enten lå på forskellige centraler eller at det var ældre kabler des længere man kommer ned ad vejen – eller det kunne være begge dele der gjorde, at hastigheden blev ringere jo længere man kom ned mod den store dam.
Endvidere oplyste han, at de netop nu er igang med at opgradere på deres centraler, hvilket vil bevirke at hastigheden øges når de er færdige. Jeg vil blive kontaktet telefonisk når de er klar til at levere en højere hastighed og vil skrive det på hjemmesiden.

Han mente at 20/5 var max. forbindelse de kunne levere i området omkring 142. Det gik han dog væk fra igen og jeg tror måske han lovede for meget.

Til de der ønsker at få bedre hastighed: Anskaf en 4G router

Og så må vi se om Regeringens bredbåndsmål omkring en garanteret 100/30 hastighed bliver til noget i 2020. Man kan så kun frygte for at det vurderes, at der bor for få i Fredensborg By til at det kan betale sig at få lagt de dyre kabler.

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *